Aanbouw
Wanneer je groter wilt wonen, maar je niet wilt verhuizen dan is het een optie om met een aanbouw stuk aan je huis bouwen waardoor je een grotere woonruimte voor jezelf maakt. Bij een aanbouw wordt er een ruimte van het huis uitgebreid door eerst een muur uit te verwijderen en een stuk hieraan te bouwen. Bij een uitbouw wordt de bestaande kamer dus groter gemaakt door de gevel eerst verbouwen en daarna de buitenmuur te verzetten naar het nieuw aangebouwde deel van het huis. Dan is een aanbouw door klussenbedrijf Arnhem de ideale keuze voor u.
Kosten en prijzen
De kosten voor een uitbouw aan huizen verschillen enorm en zijn afhankelijk van enkele factoren. Als eerste is er natuurlijk het oppervlakte dat de aanbouw moet worden. Het is logisch dat 1 meter goedkoper is dan 5 meter voor aanbouw. Daarbij komt dat een uitbouw geen vast bouwplan heeft. Aannemers bieden wel enkele aanbouw modellen die ze al vaker geplaatst hebben en daardoor dan wat goedkoper zijn, maar het er is geen kant en klaar tekening klaar gemaakt.
Fundering uitbouw
Maar dit een punt is waar door de klant niet of weinig aan heeft gedacht wordt en zelfs door aannemers nog onvoldoende aandacht aan wordt besteed, is de fundering voor een uitbouw nodig. Omdat de klant geen idee heeft of niet op de hoogte is wat de taak van de fundering is voor de uitbouw zijn er sommige aannemers die hier op besparen en de klant in de toekomst grote problemen kan krijgen.
De mogelijkheden voor een uitbouw zijn in principe eindeloos en zijn slechts beperkt tot je eigen verbeeldingen en hoe goed de aannemer is in zijn vak die de bouw hiervan moet bouwen. Zo kan er een uitbouw aan je huis geplaatst worden van één of twee verdiepingen, aan de voorkant, achterkant of zijkant van het huis en voorzien van alle denkbare gemakken. De meeste aannemers die zich specialiseren in het bouwen van een uitbouw hebben standaard uitbouw modellen waar je uit kunt kiezen, maar de optie om het helemaal op maat te maken is altijd aanwezig.
Een uitbouw aan je huis is in sommige steden tot 2,5 meter vergunning vrij. Dit houdt in dat je geen vergunning of toestemming nodig heb van de gemeente om uit te bouwen. Daarom is het verstandig altijd voordat je met een uitbouw begint bij de gemeente navragen of je een vergunning nodig hebt. Vooral als de uitbouw aan een openbare ruimte grenst zijn daar aan strenge regels aan verbonden, omdat deze ook de leefomgeving van andere bewoners van in de buurt kan beïnvloeden.